Que ens aporta el cavall?

El cavall ha contribuït, en gran mesura, al desenvolupament humà. Ens ha permès desplaçar-nos a grans distàncies, ha col·laborat en les tasques agrícoles, ha estat peça fonamental en les batalles i grans conquestes, i durant segles, ha representat símbols de poder.

En primer lloc a la història de l’equinoteràpia trobem Maestri Ittiti (3000 A.C.) que va escriure: “Utilitat de disciplina eqüestre en pedagogia”.

Continuà Hipòcrates (458-377 A.C.) que, en el seu llibre “Les Dietes”, aconsellava l’equitació per a “regenerar la salut i preservar el cos humà de moltes malalties i sobretot en el tractament de l’insomni”. A més d’això, afirmava que “l’equitació practicada a l’aire lliure fa que els músculs millorin el seu to”.

A Ascepiade di Prússia (120 A.C.) se li atribueix el descobriment dels beneficis que produeix muntar a cavall per a l’epilèpsia i la paràlisi.

En temps actuals, el cavall ha evolucionat cap a un ús esportiu i terapèutic. La pràctica de l’equitació, en les seves diverses disciplines, és un esport que ens aporta beneficis tant físics com psicològics. Físicament millora el to muscular, la postura corporal i l’equilibri, sent també un exercici cardiovascular. Posem en marxa els tres moviments fonamentals

establo-terapeutico-equinoterapia-01
Els tres moviments
  • Extensió-Flexió
  • Abducció-Adducció
  • Interno-Exterior

La pràctica de l’equitació ens obliga en cert grau a mantenir una concentració per guiar el cavall, ja sigui muntant en una pista o passejant pel mig de la natura. Emocionalment el cavall ens aporta seguretat en nosaltres mateixos, ens hem d’implicar directament per comunicar-nos amb ell i aconseguir un objectiu. És un aprenentatge sobre la nostra psicologia, comunicació i pors. Aprenem molt amb el cavall. La seva naturalesa com a no depredador, actua com a mirall nostre: La nostra actitud davant del cavall és clau perquè es pugui comunicar amb nosaltres per voluntat pròpia.

Cavalls Baridà
Pau i tranquil·litat

El seu contacte ens transmet pau i tranquil·litat instantània quan aconseguim entrar en el seu espai emocional. Això fa que creixi la nostra motivació personal i ens ajuda, en definitiva, a millorar la nostra qualitat de vida, o al menys ens senyala el camí a seguir.

Advertisements